rehabilitációs kezelések

Minden korosztály számára fontos a pre-, és rehabilitáció, sosem késő odafigyelni a test jelzéseire és változtatni! A sérülések szoros kapcsolatban állnak az ízületi működéssel, az ízületi diszfunkciókkal, melyek fájdalom formájában jelentkeznek, már akkor, amikor baj van.

„A fájdalom soha nem a diszfunkció előtt jelenik meg.” – Stanley Paris fizioterapeuta

Ezért van szükség funkcionális edzésre. Ha a sérülés megtörtént elengedhetetlen a rehabilitációs kezelés, ahol a diszfunkciók javítása, majd továbbiak megelőzése történik!

Gyerek-, és serdülőkorban a megfelelő mozgás kultúra kialakítása és az állóképesség-, koordinációfejlesztés, valamint a mobilitás megtartása és a későbbi sérülések, tartáshibák elkerülése a feladatunk, mindez játékos körülmények között. Felnőtt korban az egészség megőrzése mellett, már általában a teljesítmény és erőnlét javítása a fő cél nem csak versenysportolók számára, hanem hétköznapi feladatok elvégzéséhez is. Senior korban a leghangsúlyosabb feladatunk az egyensúly és az ízületi mozgáspálya javítása, általános képességek és készségek szintentartása, esetleges javítása, a sérülések (pl.: elesés következtében szerzett combnyaktörés) esélyének csökkentése.

Minden korosztályban adódhatnak degeneratív, krónikus vagy akut sérülések, melyek kezelése (illetve megelőzése!) elengedhetetlen. Az alábbi technikákkal, modellekkel és terápiás módszerekkel dolgozunk :

Kinesiotape felhelyezése

Azok a bizonyos színes szalagok… Gyors és hatékony tornához, terápiához kiegészítő tapasz, amely a fájdalom enyhítésére, feszes izmokra, mozgás segítésére és még sok minden másra alkalmazható. 

Elsősorban mozgásszervi pre-, és rehabilitációban használt speciális gumiszalag. Hatékony eredményt érhetünk el akut és krónikus sérülések, valamint fájdalmak esetén.

További kezelések részleteiről hamarosan itt olvashatsz! FDM, masszázspisztoly, pre-, és rehabilitációs torna, köpölyözés terápiás eszközök színesítik a palettát.