online edzés

Köszönhetően a technika fejlődésének, bárki számára elérhető lehet a biztonságos edzés, akár otthonról is online formában. Megbízható edzőt keresel a közelben, de nem találsz? Online szeretnél erősödni, formásodni, de a videókat nem szereted, mert nehéz lekövetni, vagy mert nincs, aki kijavítson vagy éppen lássa és javítsa, amit csinálsz?

Ha nincs kedved utazni, kilépni a lakásból, de tennél valamit az egészségedért, vagy esetleg otthon vagy a gyermekeddel vagy gyakran elhúzódik a munka és nem érsz oda sehova a közlekedés miatt időben? Néha nincs kedved elindulni otthonról, mert esik az eső, esetleg vidékre/külföldre utazol vagy költözöl, vagy a privát környezet ellenére szégyenlős vagy, szeretnél változtatni, de még sem tudod, hogy kezd el az edzést? Például ezekben az esetekben jó megoldás lehet az online edzés, főleg ha kevésbé vagy még tapasztalt a mozgás terén. Persze az élő – személyes edzést semmi nem pótolja, hiszen a környezet és hangulat, valamint a fizikai segítség csak személyes részvétellel lehetséges, de „B” opciónak , mentsvárnak kiváló ötlet egy online edzés is.

Hogyan is néz ki egy online edzés?

Nagyon fontos kiemelni, hogy az élő-online edzés alatt az edződ végig nyomon követi, ahogyan végzed a feladatokat, felügyeli és irányítja a szakszerű bemelegítést, a felépített funkcionális gyakorlatokat és a kellemes nyújtást. Felkészülten és rögvest tud reagálni és szóbeli vagy vizuális segítséget nyújtani. Ellentétben egy videóval (amit mi csak haladóknak javasolunk, és csak azoknak elérhető szolgáltatás, akik már legalább 3-6 hónapja eddzenek velünk.), ahol viszont nincs közvetlen és személyre szabott visszajelzés. Az edzések itt is gondosan megtervezettek és sok energiát igénylőek, főleg, hogy az edző a képernyőre tapadva lesi minden mozdulatodat. Ugyanúgy előre egyeztetett időpontban, egyénre szabva zajlik az edzés, a rendelkezésre álló eszközökkel, kényelmes otthoni környezetben a képernyő előtt.

Mire lehet szükség?

Az órák jó hangulata mellett, a szakmaiság itt is elengedhetetlen és az elérni kívánt cél segítséggel, könnyebben megvalósítható, mint ha neki se kezdenénk. Az online edzéshez, elengedhetetlen egy okostelefon/tablet vagy laptop/számítógép, valamint jól működő internet. Emellett, ha van otthon egy kis helyed a lakásban (vagy erkélyen, kertben, saját edzőteremben, a szomszédban vagy bárhol), egy szőnyeged/matracod, akad kéznél pár mini-, és gumiszalag, SMR henger, fitball, TRX, kézisúlyzó, vagy seprűnyél az már több, mint kiváló! De ha esetleg nem szereztél még be ilyen eszközöket, akkor sincs semmi vész, a funkcionális anatómia és sajáttestsúlyos erősítés, gerinctornák és a kreativitás végtelen, így nem feltétlen igényelnek eszközt sem. A többi az mind csak bónusz, de ha hosszútávon dolgozunk együtt online, meg jön a kedved még jobban és véletlen fog kerülni a kosaradba egy-két ilyen eszköz, azt garantálom (tapasztalat 😛 )!

Kinek javasolt első sorban az online edzés?

Egyértelműen azoknak, akik korábban edzettek, sportoltak, esetleg kisebb lazítás-nyújtásra vágynak az ülőmunka kompenzálására és nincs kizáró egészségügyi problémájuk. Amennyiben bármilyen problémával rendelkezel, erősen megfontolandó, hogy itt-e a helyed. Ha nincs különösebb egészségügyi problémád (vérnyomásproblémák, cukorbetegség, szív- és keringésiproblémák), nem vagy áldott állapotban, nincs akut sérülésed ( mint például: törés, ficam, friss műtét, térdfájdalmak, súlyos gerincproblémák stb..), hiszen ezek még pontosabb és feltétlen személyes részvételt igényelnek minden oldalról. Ezekben vagy hasonló kockázatos esetekben, kérlek fordulj hozzánk vagy gyógytornász, orvos szakemberekhez, élőben a saját érdekedben! Sem felelősséget, sem rizikót nem vállalunk, ugyanis az eskünket az emberek egészségéért tettük le, és nem az ellen. 🙂 De kérdés esetében állunk szíves rendelkezésre, a megértést köszönjük!

Azonban egy kellemes nyújtás-lazítás és jól felépített, biztonságos edzésnek nem lehet akadálya!

Ha már belevágsz, ne hagyd ki belőle a Család többi tagját sem!

Ha maradt még pár kérdésed, keress minket bártan az alábbi elérhetőségeken!

Ha még itt vagy és olvasol, ezt se hagyd ki: Hogyan kell ezt elképzelni gyerekkel?! 😀