modern táplálkozás tábor 2023

10 éve tudom, hogy gluténérzékeny vagyok és ez idő alatt megszámlálhatatlan sokszor kérdezték tőlem, hogy akkor mit eszek kenyér helyett. Eleinte volt példa, hogy gluténmentes gabonák és magok lisztkeverékeiből sütöttem kenyeret, majd ezt is és a lisztkeverékeket is elhagytam a hétköznapi rutinokból, ahogy egyre jobban belemerültem az egészség világába. Természetesen a minőségi szénhidrát forrássok nem maradnak ki ( pl.: édesburgonya, főzőbanán, basmati rizs kiválóak) ha nem fogyasztasz pékárukat és kenyérféléket, de meghálálja a szervezeted, ugyan akkor az sem bűn ha néha napján kerül egy vekni friss kenyér az asztalra. 🍞 Viszont ha nem minőségi szénhidrátot viszünk be nap, mint nap az egyre gyorsabban „hasznosuló” cukrokat kívánja a szervezet, amely többek között hízáshoz, cukorbetegséghez, hormonproblémákhoz, magas vérnyomáshoz, érelmeszesedéshez vezethet. 😔

Ez csak egy egyszerű példája annak, hogyan lehet az egészséges életmódot a hétköznapokba beépíteni és tovább élni.

Miért nem jó a túlzott kenyér fogyasztás? Hogy mi a baj a tápértéknélküli „üres” szénhidrátokkal, cukorral és hogyan lehet az ez utáni vágyat leküzdeni? Hogyan és miként használjuk a zsírokat? Szükséges fehérjeporokat fogyasztani? Mik a legjobb fehérje források? „Nincs időm főzni” mit tegyek? Mit egyek reggelire/ vacsorára?
„Nem fogyasztok gyümölcsöt a magas cukortartalom miatt” – miért téves? 🤷‍♂️

Ezekre és hasonló kérdésekre, tévhitekre kaphattok választ a modern táplálkozás táborban főzés, sütés és kikapcsolódás keretein belül. 🤩

Részletek a táborok fül alatt, várlak Siófokon!

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet!

SOK SZERETETTEL VÁRUNK TITEKET IDÉN IS! 🍛🥑

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük